Hoe word je een DJ?

dj

Een DJ doet een aankondiging: “DJ opgestaan, DJ gecertificeerd” Eindelijk, iemand heeft de titel van DJ opgeëist!

Dit is enigszins waar, in die zin dat er een zekere correlatie bestaat tussen de vaardigheden van een DJ en zijn/haar vermogen om de beste muziek voor een feest te verzorgen. Om een DJ te zijn, zijn er bepaalde dingen die je moet hebben. Je moet enthousiast zijn in het spelen van muziek, detail georiënteerd zijn, en je moet veel plezier hebben in dit plezier; je hoeft natuurlijk geen professionele DJ te zijn. Het allerbelangrijkste is dat je enthousiast bent! Naast enthousiasme zijn er nog een aantal dingen die een DJ moet weten voordat hij of zij DJ wordt.

Enkele DJ benodigdheden

Om DJ boeken, moet je over een heleboel vaardigheden beschikken. Dit houdt in:

– Een uitgebreide lijst van muziek die je zult gebruiken.

– De mogelijkheid om geluidseffecten te creëren die passen bij de muziek die u speelt.

– inleidingen en passende muziek voor bepaalde momenten in het lied.

– Je bewust zijn van het feit dat de menigte staat, zit, of beweegt.

– Je bewust zijn van het feit dat de muziek die gespeeld wordt verandert.

En natuurlijk, de belangrijkste vaardigheid die een DJ moet hebben is de vaardigheid om platen te mixen! Dat wil zeggen, je moet in staat zijn om nieuwe muziek te creëren die in staat zal zijn om te passen in de muziek die je al hebt. Het is een beetje moeilijk, maar je moet de muziek gewoon zo nauwkeurig en effectief mogelijk mixen, zonder al te veel tijdsverschil toe te laten. Met andere woorden, je moet in staat zijn om de muziek beat aan beat te meten.

Stap 1: Bepaal waar je het wilt doen

Welnu, het eerste wat je moet doen is beslissen of je DJ wilt worden in jouw stad of in een club in een andere stad. Als je dat eenmaal weet, kun je in detail treden.

Stap 2: Je vaardigheid verkopen

Dit is de belangrijkste stap van allemaal. Het is de manier waarop u uw klanten bedient. U moet hen laten weten dat u in staat bent de beste geluidskwaliteit te leveren. Op die manier weten ze dat u de juiste persoon bent voor de job.

Stap 3: Opleiden

Dit is de laatste stap om DJ te worden. Je moet een opleiding volgen en leren hoe je platen moet mixen. Dit is vergelijkbaar met hoe een advocaat ingewikkelde rechtszaken leert lezen en begrijpen.

Een DJ draait niet alleen platen die door andere DJ’s zijn voorbereid. Ze hebben een aantal vaardigheden. Zo moeten ze leren hoe ze de beste kwaliteit en het beste geluid kunnen leveren voor het moment dat ze aan hen worden overhandigd. Het is vrij moeilijk om zich te onderscheiden van de rest van de menigte, vooral wanneer er meerdere zijn die hetzelfde doen op hetzelfde moment. Door hen de basisvaardigheden van productie en presentatie bij te brengen en hen te leren hoe zij platen moeten mixen, kunnen zij hun opleiding voortzetten en uiteindelijk zullen zij in staat zijn de beste kwaliteit aan de klanten te leveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.