Wat houdt kraamzorg in?

Kraamzorg Tilburg

Wat houdt kraamzorg in?

Zwangerschapszorg kan veel aspecten omvatten van wat u al doet, of het nu gaat om goed eten (gezonde voeding), het slikken van een zwangerschapspil, foliumzuur (en wel zo snel mogelijk, dat hebt u echt nodig, vooral in het voorjaar!), wandelen of oefeningen doen, uzelf beschermen tijdens de zwangerschappen, en voor uzelf zorgen na de baby.

Uw verzorger kan u zelfs helpen door u te leren hoe u voor uw baby moet zorgen. Als u borstvoeding geeft, krijgt u heel belangrijke calcium om de groei van uw baby na de bevalling te bevorderen, bijvoorbeeld zwangerschapskussen of borstkompressen. U kunt uw baby borstvoeding geven!

Kraamzorg omvat veel meer. Er is ook opvoedkundige en ondersteunende zorg, waarvan u ook gebruik kunt maken door u bijvoorbeeld in te schrijven voor een yoga- of pilatesles. En dit is echt belangrijk! Het meeste van wat u in deze lessen leert, kan een enorme impact hebben op u en uw baby tijdens uw zwangerschap:

– Regelmatige lichaamsbeweging kan u energieker houden, zodat uw baby ook kan leren om actief te zijn, wat een heel leven lang gunstig zal zijn.

– Ademhaling (pranische asana’s) is een van de meest voorkomende prenatale oefeningen die je kunt leren. Het helpt bij de samentrekkingen van de baarmoeder.

– Het is bekend dat deze oefening de bloedtoevoer naar de baarmoeder verhoogt, wat betekent dat het de baby helpt om echt te groeien (dit wordt hyperinvestering genoemd).

– Er worden verschillende houdingen geoefend die de baby helpen het bekken te openen, wat belangrijk is voor een betere en gemakkelijkere bevalling van de baby.

– Deze geweldige oefening helpt de bekkenbodem. Het helpt ook bij het kleine kanaal, een vingervormig orgaan bij de opening tussen je vagina en anus of de binnenkant van je vagina. Het kleine kanaal helpt om het hoofdje van de baby op één lijn te krijgen tijdens de geboorte.

– Kuitstrekkingen (terwijl u zit of ligt) zijn belangrijk om de baby te helpen zich gemakkelijk te bewegen, wat hij nodig zal hebben om zich na de geboorte in het geboortekanaal te kunnen positioneren.

– Striae of rekken kan worden verwijderd door het gebruik van hetzelfde type oefening. Degene die bekend staat als zachte yogaCallist agentschappen, die een dozijn jaar ervaring heeft in prenatale atletische ontwikkeling, beweren dat de oefening de baby helpt om vetplooien van het lichaam los te laten, wat zorgt voor een betere circulatie. Dit helpt ook bij de opname van bloed waardoor de energievoorziening voor u en voor uw baby toeneemt.

– in overleg met uw arts, kunt u ook uw inname van vitaminen en mineralen zoals zink en ijzer verhogen. Misschien wilt u ook helpen uw botten te versterken.

Tijdens uw zwangerschapsperiode zijn sommige oefeningen niet bijzonder goed en kunnen ze een negatief effect hebben op u of uw baby; in die gevallen kunt u ze slechts met mate doen. U zult dus goed moeten nadenken over welke oefeningen u wel en welke u beter kunt vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.